تحولات منطقه

در ستاد خبری انرژی استان مطرح شد که از معرفی و بیان نام ادارات پرمصرف برق به دلیل برخی از محدودیت ها معذور هستیم.

از معرفی ادارات دولتی پر مصرف برق معذور هستیم
زمان مطالعه: ۱۹ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان صبح امروز در ستاد خبری انرژی استان در شرکت گاز خراسان رضوی عنوان کرد: با آغاز فصل سرد که عمدتا در شرق و شمال شرق کشور به ویژه در خراسان رضوی محسوس است با محدودیت هایی مواجه می‌شویم که عمدتا در حوزه تامین انرژی به ویژه انتقال گاز است.
حسین محمودی ادامه داد: چون با افزایش سرما و برودت مصرف گاز در استان در حوزه مصارف خانگی و اداری افزایش پیدا می‌کند. آمارها نشان می دهد بیش از ۸۵ درصد مصارف گاز در حوزه خانگی و تجاری و بخشی صنعتی است و یکی از مصارف عمده گاز و سوخت مایع که نفت و گاز باشد در نیروگاه‌ها است.
وی افزود: نیروگاه‌های کشور شاید بیش از ۹۰ درصد از گاز و سوخت مایع استفاده می‌کنند و تولید برق دارند و با افزایش مصرف گاز در بخش‌های دیگر مانند خانگی و تجاری در فصل سرد محدودیت‌هایی برای تامین سوخت نیروگاه‌ها ایجاد می‌شود و همین باعث می‌شود نتوانیم از حداکثر ظرفیت نیروگاهی در استان و کشور بهره مند و تولید برق داشته باشیم.
مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان درباره دلایل ایجاد محدودیت در مصرف برق توضیح داد: نیاز مصرف ما در فصل سرد یا در اواسط پاییز تا زمستان ۵۰ درصد نیاز مصرف اوج تابستان است. یعنی در زمستان با محدودیت توان تولیدی مواجه نیستیم اما آنچه که موجب محدودیت برای صنعت برق می‌شود، محدودیت تامین سوخت گاز و مایع است. در حوزه تامین سوخت حداکثر آن برای نیروگاه‌های شرق کشور تامین شده که تامین سوخت مایع با فاصله حدود دو هزار کیلومتر از پالایشگاه های جنوب کشور به سختی انجام می شود تا خللی در تامین سوخت نیروگاه ها ایجاد نشود. اما به دلیل برخی محدودیت‌ها در حوزه برق ناچار به اعمال برخی محدودیت ها هم خواهیم شد.
محمودی در خصوص مازوت سوزی در نیروگاه های خراسان رضوی عنوان کرد: مازوت یک حامل انرژی است. در یک جستجو ساده می توان دریافت همه کشورهای پیشرفته از همه حامل ها استفاده می‌کنند و در ایران هم همین طور است. در استان خراسان بزرگ که بیش از شش هزار مگاوات نیروگاه نصب شده داریم یک نیروگاه توس مازوت می سوزاند که آن هم سوخت دوم آن است. بقیه نیروگاه‌ها مازوت سوزی ندارند و آلایندگی سطح جامعه تنها به نیروگاه به دلیل مازوت سوزی اختصاص ندارد و نباثید سهم وسیله نقلیه را در این زمینه نادیده گرفت. این مصرف مازوت نیز مربوط به زمانی است که سوخت دیگر مصرف نشود و سایر نیروگاه ها نفت و گاز مصرف می‌کنند.
وی ضمن تاکید بر ادامه پویش دو درجه کمتر ادامه داد: ما  بیش از دوازده هزار کیلومتر خطوط انتقال فوق توزیع داریم که در نقاط استان کشیده شده است و علاوه بر تولید نیروگاه های استان بیش از  هزار مگاوات هم برق از شبکه سراسری دریافت می‌کنیم و شبکه پایدار است. هر درجه کاهش دما بیش از ۲۵ میلیون متر مکعب گاز یا معادل آن گازوئیل صرفه جویی می شود و با دو درجه کاهش دما ۵۰ میلیون لیتر سوخت صرفه جویی می شود. کل مصرف نیروگاه‌های ما در یک روز ۱۸ میلیون لیتر متر مکعب گاز در استان های خراسان است و این صرفه‌جویی موجب تامین راحت سوخت برای نیروگاه‌ها خواهد شد.

صرفه جویی ۲۵ میلیون متر مکعب گاز با هر درجه کاهش دما

مصرف روزانه یک میلیون لیتر سوخت هواپیما در مشهد
در ادامه این برنامه های ستاد خبری انرژی استان، مدیر عامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی خراسان رضوی در جمع خبرنگاران گفت: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی به ویژه منطقه خراسان رضوی وظیفه تامین فرآورده ها و نگهداشت و توزیع فرآورده های نفتی را برعهده دارد. خراسان رضوی دورترین نقطه مبادی تامین و دومین مصرف کننده استانی فرآورده های نفتی است و دسترسی ما به مبادی تامین یعنی پالایشگاه ها دورترین نقطه است و عمده فعالیت این شرکت تامین فرآورده با نفتکش است.
علی اصغر اصغری ادامه داد: این شرکت در تمام فصول فعال است یعنی در تابستان ها موضوع استقبال از زائران و دهه پایانی ماه صفر اهمیت زیادی پیدا می‌کند و بعد از پیک تابستان وارد پیک پاییز و ذخیره سازی نیروگاه می شویم که با پیک مصرف نیروگاه ها همزمان است.
وی با اشاره به انواع فرآورده‌هایی که این شرکت توزیع می‌کند گفت: بنزین موتور برای حمل و نقل، نفت سفید برای گرمایش خانوارها، نفت و گاز برای بخش عمده نیروگاه‌ها و نفت کوره برای صنایع مصرف کننده را این شرکت توزیع می کند.
مدیر عامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی خراسان رضوی فرودگاه مشهد را بعد از فرودگاه مهرآباد تهران، دومین مصرف کننده سوخت هواپیما دانست و ادامه داد: روزانه یک میلیون لیتر سوخت برای ناوگان هوایی کشور را ما تامین می کنیم. در کنار این ها تامین سوخت گاز مایع را نیز در دستور کار داریم و تامین سوخت ۴۵۰جایگاه سوخت از جمله  سی ان جی نیز در دستور کار ماست.
اصغری تشریح کرد: فرآورده های ما دو ویژگی حساسیت امنیتی و تفاوت نرخ است که با کشورهای امنیتی دارد یعنی باید هم توزیع درستی داشته باشیم و هم اینکه از توزیع خارج از شبکه در مرزها جلوگیری کنیم که توانسته ایم در این زمینه تعادل سازی خوبی انجام دهیم.
وی در خصوص تامین سوخت دوم صنایع گفت: هر سال اطلاع رسانی لازم در سازمان های ذی ربط برای ذخیره سازی انجام می‌دهیم و فصل تابستان فصل ذخیره‌سازی در تابستان است. در حال حاضر زمان ذخیره‌سازی نیست و زمان مصرف است. برای صنایع نیز تلاش کردیم سوخت این صنایع را تامین کنیم. بنزین سوپر تابع سیاست های کشور است و ما نیز بر همان اساس در خراسان رضوی پیش رفتیم و امسال نیز فرآورده‌های لازم را تامین کرده‌ایم و امسال هشت درصد نسبت به سال پیش مصرف بیشتری در نیروگاه‌های استان داشته ایم البته مصرف نیروگاه ها هم بیشتر بوده است و تولید برق بیشتری داشته اند.

از معرفی ادارات دولتی پر مصرف برق معذور هستیم

از معرفی ادارات دولتی پر مصرف برق معذور هستیم
مدیر عامل شرکت توزیع برق مشهد نیز با حضور در ستاد انرژی استان خاطر نشان کرد: در شرایط سختی هستیم و نیروگاه ها برای تولید برق فعال اند ولی به دلیل محدودیت در تامین سوخت نیروگاه ها، برای مصرف محدودیت هایی داریم.
عبدالوحید مهدوی نیا ادامه داد: برای یک میلیون و ۸۰۰هزار مشترک شهر مشهد پیک بار هزار و ۳۰۰ مگاواتی داریم که شصت درصد یعنی ۷۵۲ مگا وات در بخش خانگی ، صنعت ۲۸۰ مگاوات یعنی ۱۸ درصد، عمومی و اداری در حدود ۱۰۰ مگا وات، تجاری ۸۰ مگاوات و کشاورزی و پمپ های آب حدود ۶۰ مگاوات برق مصرفی داریم. حدود ۷۰ درصد مشترک زیر یک و نیم برابر الگوی مصرف و ۳۰ درصد مشترکان بالای ۲.۵ برابر مصرف داریم که لازم است آن را کاهش دهند.
وی درباره راهکارهای عبور از پیک مصرف عنوان کرد: بسته‌هایی برای عبور از این شرایط داریم که شامل ۷ بند است. در بخش صنعتی صنایع با دیماند مصرفی دو مگاوات و بالاتر باید حداقل سه شبانه روز ۹۰ درصد بار خود را محدود کنند و که تنها برای روشنایی و حداقل مصرف بهره برداری دارند. صنایع کمتر از دو مگاوات حداقل باید ۹۰ درصد بار خود را در دو شبانه روز کم کنند و  ادارات نیز بایدنسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش مصرف داشته باشند. کشاورزان نیز باید از ساعت ۱۶ تا ۲۱ رعایت مصرف داشته باشند که کشاورزان با توجه به شرایط آب و هوایی میزان بیشتری را رعایت کرده اند.
مدیر عامل شرکت توزیع برق مشهد ادامه داد: قرار است به علت کمبود سوخت خاموشی‌ ها نامنظم و پراکنده نباشد و برنامه‌ریزی کرده‌ایم و از دیشب برنامه‌ریزی ها مشخص شده و پیامک برای مشترکان ارسال شده و با مراجعه به سایت شرکت، ساعت خاموشی از فردا از ۸ تا ۱۰ شب در بلوک های ۲ ساعته خواهد بود و قطعی در هر ساعت باشد در روزهای بعد هم در همان ساعت خواهد بود. برای برخی مشترکان خاص مانند مدیران ساختمان ها برای مدیریت آسانسورها و درب های برقی، نانوایی ها برای ساعات پخت، جانبازان و بیماران خاص نیز پیامک ارسال شده است و هماهنگی های لازم برای مدیریت چراغ های راهنمایی و رانندگی صورت گرفته است. از شنبه این هفته خاموشی بدون اطلاع رسانی نداشته ایم. اما زمانی که بار بالاست، همین موضوع موجب می‌شد خاموشی نامنظم داشته باشیم و تا زمان تامین سوخت نیروگاه ها به صورت برنامه ریزی شده ادامه دارد.
مهدوی نیا در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره معرفی ادارات پرمصرف گفت: ۹۹۰ اداره مشغول کار هستند که کنترل هوشمند بر آنان داریم  اگر مصرف آنان بیش از ۵۰ درصد شود، برقشان قطع می‌شود که گاهی ۲۰۰اداره نیز قطعی برق داشته ایم. که معرفی و بیان نام آنان به دلیل برخی از محدودیت ها معذور هستیم.

فعالیت شبانه روزی پالایشگاه هاشمی نژاد

 مدیر عامل پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد در ارتباط زنده تصویری با ستاد خبری اتاق انرژی استان گفت: دو هزار و ۳۰۰ نیرو دائم مشغول به کار هستند تا با پایش دستگاه های مختلف مربوط به انتقال و توزیع گاز و نیروگاه این گاز را تصفیه کنند و به دست مصرف کنندگان برسانند.

یحیی فیضی ادامه داد: تمام واحدهای ما در فضای باز است و نیروهای ما در این وضعیت مشغول به کار هستند. تلاش ما این است که گاز به صورت پایدار به هموطنان برسد و باید گفت این دستگاه‌های تصفیه گاز نیازمند مراقبت شامل یخ‌زدایی، تزریق مواد شیمیایی مورد نیاز، مراقبت از لوله‌های بخار و... تعریف می شود باید بیش از هزاران پمپ در این هوا مراقبت شوند تا با کار کردن مرتب دستگاه ها انتقال پایدار گاز صورت بگیرد.

مصرف ۹۵ خراسان رضوی درصد گاز در بخش خانگی 
مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی نیز در این ستاد در جمع خبرنگاران گفت: با ورود جبهه سردی که تمام نقاط کشور را دربر گرفت و خیلی از نقاط دماهای زیر پانزده درجه و کمتر را تجربه کردند طبیعتا در چنین شرایطی نمودار مصرف و روند آن بالا می‌رود که بیشتر آن در بخش خانگی است.
حسن افتخاری ادامه داد: در بیست و چهار ساعت گذشته بالغ بر ۹۵ درصد گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جز مصرف گردید و باقی مانده آن به سی ان جی‌ها، حمل و نقل، بخشی هم نیروگاهی و صنعت تحویل شد. اگر می‌خواهیم مصرف به سمت خانگی نرود باید روی تقویت عرضه، زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاری مناسب کار کرد و  باید گفت کار بر روی افزایش برداشت، خطوط و انتقال برنامه‌ها بلندمدت و زمان‌بر است هر چند از این راهکار غافل نبوده‌ایم و یکی از نمونه‌های آن فاز دو ذخیره‌سازی گاز در مخزن شرویجه است که پنجاه درصد پیشرفت داشته که‌امید است زودتر بهره‌برداری شود.
وی افزود: در یکی دو سال گذشته دو اقدام مهم صورت گرفت که یک نمونه آن خط تقویتی صالح آباد به تربت جام بود که به صورت ضربتی اجرا شد و در حال حاضر در تربت جام فشاری مانند فشار پالایشگاه هاشمی نژاد را داریم. اجرای خط دیزباد به تربت حیدریه از دیگر موارد بود و در استان سمنان نیزایستگاه تقویت فشار آرادان و خط محمدیه به پاورچین اجرا شد تا خطوط شرق کشور تقویت شود. از این دست پروژه‌ها در زمینه افزایش برداشت از مناطق گازخیز مانند خانگیران نیز در دست اجراست.
مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی تصریح کرد: در سطح دنیا در مجموع بیشترین ذخایر نفت و گاز و در حوزه گازی رتبه دوم دنیا را در اختیار داریم ولی بخش مصرف به قدری بالا رفته که این ظرفیت پاسخگو نیست بنابراین باید تغییر رویکرد داشته باشیم.
افتخاری ادامه داد: رویکرد نخست باید برای سایر حوزه‌ها به ویژه تولید برق سراغ روش‌های جدید برویم. تولید برق نباید با اتکای منابع فسیلی باشد و باید سراغ انرژی هسته‌ای و تجدیدپذیر برویم و خراسان رضوی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور پیشگام است و رویکرد دوم نیز که باید اصلاح شود افزایش بهره‌وری است. برخی از مصرف‌کنندگان انرژی اتلاف منبع دارند. بخشی از صنایع ما در کشور و استان که از گاز استفاده می‌کنند، اگر به جای صادرات محصولات آن، گازشان را صادر کنیم، مقرون به صرفه‌تر است و باید گاز طبیعی را با یک ارزش افزوده به برق و محصول دیگر تبدیل کنیم.
وی تأکید کرد: نکته مهم برای پایداری جریان گاز همراهی مردم است چون در بخش خانگی مصرف بسیار بالاست و تا کنون حدود ۱۶ هزار بخاری تعویض شده و هدف ما تعویض ۲۵۰ هزار بخاری با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است. سرمایه‌گذار بخاری‌ها را تعویض می‌کند و ما به ازای آن گاز را به همان صنعت تحویل می‌دهیم.
مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی به مشترکان پر مصرف اشاره کرد و گفت: حدود ۲ درصد از مشترکان میزان مصرفشان در محدوده پله‌های ۱۱ و ۱۲ است. این‌ها حدود سه برابر متوسط مصرف گاز دارند که اگر این شرایط استمرار داشته باشد، گاز آنان به نرخ آزاد یعنی ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان محاسبه و در مرحله بعد گاز آنان قطع می‌شود.
افتخاری درباره باغ ویلاها تشریح کرد: باغ ویلاها در اطراف مشهد مشکل ساز شده بود که نسبت به قطع جریان گاز آن اقدام کردیم و در حال حاضر حدود ۳هزار و ۲۸۶ باغ ویلا با سکونت غیر دائم در استان جریان گاز ندارند. یکی دیگر از مصادیق بد مصرفی استفاده از گاز در فضاهای باز بود و هم‌اکنون در حدود ۴۵ استخر روباز جریان گاز قطع شده و گاز ۴۴۲ مورد از وسایل گرمایشی در فضای روباز داشتیم که آن ها هم قطع شدند.
وی درباره مراکز تجاری عنوان کرد: در این زمینه نیز تاکنون ۶هزار و ۷۱۵ بازرسی داشته‌ایم که ۹۹ مورد گاز تجاری عمومی قطع شده است. در بخش اداری نیز تاکنون۱۶ هزار و ۴۳۱ مورد بازدید صورت گرفت که تاکنون ۳۰۶ مورد قطعی گاز ادارات استان داشته‌ایم.
مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی درباره پویش حداقل ۲ درجه کمتر توسط رئیس جمهور عنوان کرد: پیشکسوتان فوتبال که یکشنبه در مشهد بودند  از این پویش استقبال کردند و این موجب افتخار است که ورزشکاران ما نیز به این پویش پیوستند. نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۳. ۵ میلیون متر مکعب در بخش خانگی اضافه شده ولی پیش‌بینی ما ۷ میلیون متر مکعب بود. این نشان می‌دهد که مردم استان در این پویش حضور دارند. مصرف در خانگی ۵۳. ۵ میلیون متر مکعب در خانگی و تجاری است که بین ۳ تا ۳. ۵ میلیون متر مکعب نسبت به سال قبل  رشد داشته است.
افتخاری ادامه داد: طرح تعویض بخاری‌ها براساس تصمیم استانداری ابتدا با مددجویان نهادی حمایتی در روستاهای بردسکن، کاشمر خلیل آباد و تربت جام که در سرشاخه‌های انتقال گاز قرار دارند آغاز شد و تا کنون ۱۲ هزار مورد توزیع شده وامید است در یک سال به ۲۵۰ هزار مورد برسیم.
وی با اشاره به قوانین ساخت و ساز گفت: امسال سامانه سوت زنی راه‌اندازی شده و اعلام عمومی شده هر کدام از شهروندان ملاحظه کردند که دما در مراکز عمومی از ۱۸ تا ۲۱ بیشتر است، از طریق سایت شرکت یا از طریق شماره ۱۵۹۴ به ما اطلاع دهند. باید به این سمت برویم که ساختمان‌ها اصولی ساخته شوند، در و پنجره و کف و دیوارها  در ساختمان ها بیشترین پرت انرژی را دارند که در این زمینه باید تدبیر شود.

انجام ۴۵ عملیات نجات آسانسور به علت قطع برق

همچنین شهردار مشهد در اتاق خبر ستاد انرژی استان عنوان کرد: با توجه بارش، آماده‌باش صددرصدی در حوزه‌های مختلف اجرایی شهرداری مشهد صورت گرفت به نحوی که معابر اصلی و بلوارها باز است و طبق اولویت‌بندی ابتدا بزرگراه‌ها و خیابان‌های اصلی و سپس معابر فرعی بازگشایی شد و حتی در روستاها و مناطق اطراف نیز کمک‌رسانی انجام شد و پاکسازی پیاده روها از دیگر اولویت‌های شهرداری به شمار می‌رود.
محمد رضا قلندر شریف ادامه داد: بر اثر تند باد چند روز اخیر سقوط درخت، برخی اسکلت‌های ناپایدار و داربست‌ها راداشته‌ایم که خوشبختانه خسارتی در پی نداشت. تا روز یکشنبه ۴۵ مورد عملیات نجات آسانسور داشته‌ایم که به دلیل قطعی برق است. ‌امید است شهروندان به پویش کاهش ۲ درجه‌ای دمای محل کار و منزل بپیوندند.

تعطیلی واحدهای صنفی در ساعت ۸ شب

فرماندار مشهد نیز با حضور در جمع خبرنگاران در این ستاد گفت: سامانه‌ بارشی در مشهد فعال شد که با همراهی خوب مردم و وجود تجارب گذشته به خوبی مدیریت شد. در این چند روز که درگیر این سامانه بودیم تا امروز مسأله حادی در مشهد نداشتیم و توانستیم با همکاری مردم ناترازی انرژی را مدیریت کنیم و قطع گاز نداشته‌ایم اما محدودیت‌هایی در بخش‌هایی ایجاد شد به عنوان مثال در زمینه برق مجبور شدیم به صورت نوبتی و منظم برق خانگی قطع شد و  اقدام به مدیریت برق صنعت کردیم و خارج از برنامه‌ریزی مسأله‌ای نداریم.
محسن داوری تشریح کرد: در سال‌های گذشته در سوخت قطار دچار یخ‌زدگی می‌شدیم ولی با پیش‌بینی‌های امسال سوخت مناسب تأمین شد اما سیستم ترمز لوکوموتیوها دچار اشکال شد که برای پذیرایی از مسافران از ظرفیت هیأت‌های مذهبی استفاده شد.یکشنبه شب دو یا سه مورد رام قطار در مسیر دچار یخ زدگی ترمز شد که با مدیریت ستاد بحران شهرستان مدیریت مسافران شکل گرفت.
وی افزود:طبق قاعده تا پایان هفته واحدهای صنفی غیرضرور ۸ شب فعالیت خود را تعطیل می‌کنند و آن‌هایی که طی این مدت تمکین نکردند برقشان قطع شد.

سرمایه گذاری ۳۰ مگاواتی بخش صنعت در نیروگاه‌های خورشیدی

همچنین مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با حضور در اتاق خبر ستاد انرژی خراسان رضوی عنوان کرد: در زمان کمبود انرژی صنایع نخستین حوزه‌ای هستند که به کمک مدیریت مصرف می‌آیند. از یک ماه قبل که محدودیت صنایع اعمال شد و همکاری مردم باعث شد تا محدودیت برای صنایع کمتر شود و اگر این بار مصرف به سمت صنایع نیاید به نفع کشور است.
امیر رضا رجبی خاطر نشان کرد: قراردادهایی را صنایع با شرکت‌های بخاری ساز بسته‌اند تا از طریق طرح جایگزینی بخاری‌های کم مصرف و صرفه‌جویی در مصرف انرژی، میزان صرفه‌جویی شده به صنایع بازگردد. در چند سال اخیر که به بیش از ۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی رسیده‌ایم که ۳۰ مگاوات آن سرمایه‌گذاری بخش صنعت بوده است.

استفاده از ۲۰ تن اوره برای برف روبی باندهای فرودگاه مشهد
محمودامانی بنی، مدیرکل فرودگاه‌های خراسان رضوی نیز در این ستاد گفت: ما ناچاراً برای برف روبی هستیم از مایع ضد یخ و اوره استفاده که در ۲۴ ساعت گذشته بالای ۲۰ تن اوره و ۱۰ هزارلیتر مواد شیمیایی استفاده شده است. به دلیل ذخیره‌سازی انجام شده شده برای تأمین سوخت هواپیماها با مشکلی مواجه نیستیم و دومین فرودگاه هستیم که همیشه برنامه‌ریزی چند ماهه برای تأمین سوخت داریم.

طولانی‌ترین شبکه توزیع برق کشور در خراسان رضوی است
مدیر عامل شرکت توزیع برق خراسان رضوی از دیگر مهمانان اتاق خبر ستاد انرژی استان در جمع خبرنگاران عنوان کرد: در حوزه استان خراسان رضوی سه شرکت هستند که فعالیت دارند که برق منطقه‌ای خراسان، توزیع برق خراسان رضوی و توزیع برق مشهد را شامل می‌شود. شرکت توزیع برق استان توزیع برق را در همه شهرستان‌های استان به جز مشهد را بر عهده دارد. یک میلیون و ۵۰۰ هزار مشترک داریم که در ۳۲ مدیریت برق شهرستانی فعالیت دارند و حدود ۴۰ درصد از مصرف استان مربوط به بخش کشاورزی است. ۲۰ درصد در صنعت و ۴۰ درصد دیگر نیز در بخش خانگی، عمومی و اداری است.
علیرضا خدابنده عنوان کرد: طولانی‌ترین شبکه توزیع برق کشور در اختیار ماست که حدود ۴۶ هزار کیلومتر است. از نظر توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و بادی اول هستیم. در حوزه تجدیدپذیرها در چهار بخش برنامه‌ریزی داریم که یک بخش خانگی است. در کشور در این حوزه در وضعیت نخست هستیم و حدود ۱۰ مگاوات از مشترکان خانگی به این موضوع متصل هستند.
وی افزود: در کشاورزی نیز تلاش می‌کنیم تا خرداد سال آینده سه هزار چاه کشاورزی نیروگاه خورشیدی داشته باشند و این میزان به ۱۲۰ مگاوات برسد. در حوزه صنعت رایزنی‌های متفاوتی رخ داده و صنایع روی پشت بام سوله‌ها پنل نصب کرده‌اند که‌امیدواریم با این اقدامات در حوزه صنعت به ۳۰ مگاوات تولید برق برسیم. در حوزه ادارات نیز تکلیف قانون سرمایه‌گذاری ۲۰ درصد از مصارف از محل تجدیدپذیرهاست.
خدابنده درباره تلفات برق گفت: در حوزه تلفات دو مسأله داریم که یکی تلفات فنی ودیگری غیرفنی است که تلفات غیرفنی دلایل مختلفی دارد. در حوزه فنی بخشی از تلفات را دارد و این طبیعی است. تلفات ما در حوزه شبکه توزیع برق ۹ درصد و در بخش تلفات فنی ۴. ۵ درصد است که با کشورهایی نظیر کره جنوبی رقابت می کنیم و باید گفت بازده نیروگاه‌ها در بهترین حالت حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد است.

در نوسازی ناوگان جاده ای طرح مؤثری انجام نشده است
مدیرکل راهداری و حمل و نقل خراسان رضوی در این ستاد درباره اقدامات راهداری در طی چند روز گذشته عنوان کرد: در روزهای اخیر بیش‌از ۶۰۰۰ تن شن و نمک در طول راه‌ها استفاده شد و طبق بارش‌ها انسداد کمتری اتفاق افتاد.
جعفر شهامت ادامه داد: در حمل و نقل جاده‌ای بالغ بر ۶۰۰ هزار میلیارد تومان ارزش زیرساخت‌های ناوگان حمل و نقل است. یکی از مهمترین مسائل، ناوگان حمل و نقل جاده‌ای به شمار می‌رود که در چند سال اخیر تنها اقدام مؤثر در این حوزه اجازه ورود ناوگان زیر سه سال در حوزه‌ای کامیونی و مسافری به کشور بوده است. بیش از ۲۲ هزار دستگاه کامیون وارد کشور شده و ناوگان مسافری در حال انجام است. در نوسازی ناوگان طرح مؤثری انجام نشده ولی در برنامه هفتم نوسازی ۱۱۰ هزار دستگاه هدفگذاری شده وامید است وزارت صمت در این زمینه به عنوان متولی وارد شود.


 

۷۰ درصد قطارهای برون شهری در محور استان
مصطفی نصیری ورک، مدیرکل راه‌آهن خراسان رضوی نیز با اشاره به تأثیر سرمای هوا بر حرکت قطارها گفت: ۷۰ درصد قطارهای برون شهری در محور استان ما تردد دارد و روزانه ۷۶ تا ۷۸ رام قطار در استان ما با ظرفیت ۳۸ هزار نفر به ۲۷ شهر و مرکز استان تردد دارند. علی رغم بارش زیاد که در طول مسیر تا منهای ۲۰ درجه هم دما داشتیم ولی تمام قطارها طبق برنامه اعزام شدند. در زمانی که هوا شرایط عادی دارد سرعت قطار ۱۴۰ کیلومتر است و امکان حرکت همزمان وجود دارد و ولی در شرایط برودت هوا کندی داریم که این منجر به یکسری تأخیرها می‌شود که در این زمینه اطلاع‌رسانی لازم انجام شده است.

تجهیز ۴۰۰ چاه به پنل خورشیدی

غلامرضا قنبری رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این ستاد خاطر نشان کرد: دو هزار چاه باید به پنل خورشیدی مجهز شود که تاکنون ۴۰۰ مورد مجهز شده است در طی مدت سرما باید مراقبت‌های لازم از سامانه‌های نوین آبیاری انجام شود که اگر انجام نشود خسارت خواهند دید. از آبیاری مزارع زعفران در نقاطی که دمای هوا زیر هشت درجه می‌رسد خودداری شود و در مورد باغات از جابجایی نهال‌ها و انجام عملیات‌های باغبانی باغداران خودداری کنند. به طور کلی تلاش کرده‌ایم واحدهای تولیدی در بخش کشاورزی به سمت تجهیز واحدها با مشعل‌های دوگانه بروند.

ضرورت اجرای مبحث ۱۹ مقررا ملی ساختمان

معاون استاندار خراسان رضوی و رئیس ستاد انرژی استان در پایان این نشست خبری گفت:علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف، بهینه سازی وسایل نیز اهمیت دارد. برای نمونه فقط اگر موتور کولرهای آبی استان را با موتورهای کم مصرف بی‌ال دی سی جایگزین کنیم، معادل یک نیروگاه استان صرفه‌جویی برق خواهیم داشت.
جواد خدایی ادامه داد: در بحث روشنایی معابر نیز پروژه تعویض لامپ‌های معابر با موارد کم مصرف آغاز شده و تا سال آینده به اتمام می‌رسد.قطعاً مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان شیوه‌های ساخت و ساز را تغییر خواهد داد. با این شیوه ساخت و ساز انرژی هدر می‌رود و برچسب انرژی احتمالاً از سال آینده الزامی برای ساختمان‌ها خواهد شد.
وی افزود:در اوج سرمای یکی دو روز گذشته برخی صنایع فعال بودند که گاز و برقشان قطع نشد. این‌ها در حوزه انرژی مستقیماً سرمایه‌گذاری کردند. استان یکپارچه‌ ایستاد تا اعتماد سرمایه‌گذار خدشه‌دار نشود.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.